Това заяви пред Нова телевизия вътрешният министър Калин Стоянов. Така той

...
Това заяви пред Нова телевизия вътрешният министър Калин Стоянов. Така той
Коментари Харесай

Стоянов отрече някой да му е говорил в ухото за освобождаването на Петър Тодоров

Това съобщи пред Нова телевизия вътрешният министър Калин Стоянов. 

Така той отговори на изказванията на някогашния към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи, че в диалог сред двамата Стоянов е дал поръчка за съдействие, а ден по-късно го е привикал, с цел да изиска оставката му. Тодоров свърза това решение със среща сред вътрешния министър и водача на Политическа партия Кирил Петков. 

" Главният секретар приказва това, което напоително приказва през последните дни. Колегите се майтапят, че за няколко дни той даде повече изявленията в сравнение с за две години. Не е правилно казаното за Кирил Петков. Той не е желал нищо за кадровите решения. То е взето напълно и единствено от мен ", уточни Стоянов. 

По думите му оставката на Тодоров е била поискана поради професионалните му качества.

" Познавам Тодоров от двете години, в които имаше опцията да ми е директен началник. Опознах този човек, опциите му и метода, по който взема решенията. Много постоянно бяха неточни и несъответстващи. Решението съм го взел още в първите дни. Считам, че има хора, които ще се оправят по-добре на този пост от него. Разбирам и чувствам нападките на някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев. Но от многото му говорене оказва се единствено, че съгласно него в Министерство на вътрешните работи всички са отговорни за всичко, единствено той и основният секретар не са отговорни за нищо ", изясни Стоянов. 

Той уточни, че върху плещите на Петър Тодоров като основен секретар на Министерство на вътрешните работи лежат доста престъпни случаи - да вземем за пример убийството на психолога Иван Владимиров-Нав и Митко от Цалапица. Според Стоянов те са разследване от неналичието на връзка сред структурите, което е директна отговорност на основния секретар.  

Вътрешният министър отхвърли да прави " политическа чистка " и съобщи, че като началник на Министерство на вътрешните работи има право да подбере екипа, с който да работи. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР